Zapraszamy na Facebooka

Choć 8 edycja Biegu Ulicą Piotrkowską jeszcze niedawno ożywiała główną ulicę miasta i pasaż Schillera, to już rozpoczęły się przygotowania do kolejnej odsłony tego niezwykle ważnego dla miasta wydarzenia.

Zostało podpisane porozumienie dotyczące organizacji Biegu Ulicą Piotrkowską jako niezwykle ważnego elementu promocji miasta, zwłaszcza w kontekście ubiegania się o miano europejskiej stolicy kultury w 2016 roku. Bieg jest wydarzeniem nie tylko sportowym, ale również artystycznym (wystarczy przypomnieć gwiazdy obecne na scenie podczas poprzednich edycji jak Lady Pank, IRA, Mateusz Damięcki, Zbigniew Buczkowski, Piotr Zelt, Grażyna Wolszczak i wiele, wiele innych) co znakomicie wpisuje się w strategię ulicy Piotrkowskiej i promocję Łodzi. Miasteczko powstałe podczas biegu w pasażu Schillera jest miejscem spotkań kulturalnych, prezentacji i ekspozycji nie tylko związanych ze sportem. To również miejsce gdzie potencjalni wystawcy mogą zaprezentować olbrzymiej rzeszy mieszkańców i VIP-ów to czym sami się szczycą i zajmują. Bieg Ulicą Piotrkowską to wielka impreza kulturalno - sportowa i nie inaczej będzie podczas kolejnych edycji.