Zapraszamy na Facebooka

Euro Media Cup podobnie jak rok temu będzie rozgrywany pod auspicjami Europejskiej Unii Dziennikarzy Sportowych (UEPS). Informacje o turnieju i związanych z nim wydarzeniach docierają do coraz większej grupy mediów w całej Europie i współpraca z Unią w tym zakresie jest jak najbardziej wskazana.

"Organizacja jest super, poziom sportowy wyjątkowo wysoki, ale najważniejsze, że możemy się spotkać, wymienić kontakty i poglądy - podkreśla prezydent UEPS Jerzy Jakobsche - to niezwykle cenne, bo okazji do spotkań jest niewiele w pogoni za pracą i codziennym życiem. Nie bez znaczenia jest również pokazanie, że mamy pojęcie o tym, o czym na co dzień mówimy i piszemy. W turnieju grają byli czynni zawodnicy, obecnie pracujący w mediach i oni sami zaznaczali, że wyszkolenie i ogranie ich kolegów dziennikarzy jest imponujące". Aby poczuć atmosferę, o której wspomina prezydent, trzeba po prostu zebrać grupę pasjonatów piłki w redakcji, załatwić dwa dni wolne i przyjechać do Łodzi, a przykłady z poprzednich edycji pokazują, że kto raz zawitał na nasz turniej, ten już na stałe się z nim wiąże i marzy o zdobyciu Mistrzostwa Europy dziennikarzy w 2012 roku.