Zapraszamy na Facebooka

W finałowym meczu pokonała doskonale przygotowany zespól z Białorusi który uległ po długiej serii rzutów karnych. Emocjonujący mecz finałowy trzymał w napięciu do samego końca drugiej polowy która zakończyła się remisem 0:0.Trzecie miejsce wywalczyła Rosyjska drużyna z Tyumena która pokonała trzy tysiące kilometrów aby rywalizować z dziennikarzami z sześciu państw Europy.

Królem strzelców został Evgienii Rashchupkin z Tyumena, wszystkie zespoły zgodnie potwierdziły ze turniej doskonale integruje europejskie środowiska dziennikarskie oraz zacieśnia miedzy nimi współprace. Puchary dla zwycięzców wręczył Marszałek Województwa Łódzkiego Witold Stępień, Tadeusz Płuciennik ojciec Łukasza którego turniej jest memoriałem, Artur Kopacz przewodniczący komitetu organizacyjnego EURO MEDIA CUP oraz Tomasz Prośniak przedstawiciel Biura Promocji i Współpracy Zagranicznej Urzędu Marszałkowskiego w Łodzi. Mecz finałowy turnieju transmitowany był przez TVP dzięki której mecz Rumunia - Białoruś mogło obejrzeć kilkaset tysięcy sympatyków footballu